dijous, 10 de gener del 2013

EL GLUTEN I LA CELIAQUIA


EL GLUTEN I LA CELIAQUIA

1. GLUTEN
El gluten és una proteïna que es troba en la llavor de molts cereals combinada amb midó.


2. OBTENCIÓ
El gluten es pot obtenir a partir de la farina de blat, ordi, sègol i civada.
Una vegada cuit, el gluten adquirix una consistencia ferma i pren un poc del sabor del caldo en que es cuina.


3. CEREALS QUE NO TENEN GLUTEN
* Arròs en totes les seues varietats.
* Dacsa
* Blat negre o fajol.
* Llavors de gira-sol, etc...




LA CELIAQUIA
Els celiacs són persones que, per una predisposició genètica, reaccionen a la ingesta de gluten, proteïna present al blat, civada, ordi i sègol.
Ingerir gluten els provoca una lesió a les vellositats del budell prim que afecta la capacitat  d´absorbir els nutrines dels aliments. L´intestí es normalitza quan s´inicia una dieta sense gluten.
Es una intolerància que es manté durant tota la vida i la incidència s´estima en1 de cada 100 habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada