EL GLUTEN
I LA CELIAQUIA
1. GLUTEN
El gluten
és una proteïna que es troba en la llavor de
molts cereals combinada amb midó.
2.
OBTENCIÓ
El gluten
es pot obtenir a partir de la farina de blat, ordi, sègol i civada.
Una vegada
cuit, el gluten adquirix una consistencia ferma i pren un poc del
sabor del caldo en que es cuina.
3. CEREALS
QUE NO TENEN GLUTEN
* Arròs en
totes les seues varietats.
* Dacsa
* Blat
negre o fajol.
* Llavors
de gira-sol, etc...
LA
CELIAQUIA
Els
celiacs són persones que, per una predisposició genètica,
reaccionen a la ingesta de gluten, proteïna present al blat, civada,
ordi i sègol.
Ingerir
gluten els provoca una lesió a les vellositats del budell prim que
afecta la capacitat d´absorbir els nutrines dels aliments.
L´intestí es normalitza quan s´inicia una dieta sense gluten.
Es una
intolerància que es manté durant tota la vida i la incidència
s´estima en1 de cada 100 habitants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada